ظاهرا تلاشهای مایکروسافت برای خرید گیتهاب به ثمر نشسته و این معامله مراحل نهایی خود را سپری میکند.
به گزارش بلومبرگ، روند نهایی خرید گیتهاب توسط مایکروسافت به پایان رسیده است و این موضوع به صورت رسمی به زودی اعلام خواهد شد. در این گزارش ذکر شده است که ساتیا نادلا، مدیر عامل مایکروسافت یکی از دلایل اصلی رضایت مدیران گیتهاب برای رفتن به زیر پرچم مایکروسافت بوده است. پیش از این نشریهی بیزینس اینسایدر از گفتگوهای مایکروسافت و گیتهاب برای خرید این سرویس بزرگ خبر داده بود.
گیتهاب یکی از بزرگترین مخازن کدهای برنامهنویسی در جهان است و این موضوع نیز باعث محبوب شدن این سرویس بین توسعهدهندگان شده است. در حال حاضر گیتهاب میزبان میلیونها خط کد از پروژههای مختلف برنامهنویسان و شرکتهای بزرگ جهان است. اپل، آمازون و گوگل تنها برخی از نامهای بزرگ دنیای فناوری هستند که از گیتهاب بهره میبرند. اما مایکروسافت در حال حاضر بزرگترین اشتراکدهندهی کد با سرویس گیتهاب است. غول ردموند دنیای فناوری بیش از ۱۰۰۰ کارمند را تنها برای افزودن کدهای برنامهنویسی به منابع گیتهاب در اختیار دارد. چندی پیش مایکروسافت حتی کدهای فایل منیجر ویندوز را نیز در گیتهاب در دسترس عموم قرار داد. این منبع کدهای برنامهنویسی پیشتر و در سال ۲۰۱۵ نزدیک به ۲ میلیارد دلار ارزشگذاری شده بود؛ اما هنوز تخمینی از ارزش کنونی آن در دسترس نیست.
پس از تکیه زدن ساتیا نادلا بر صندلی مدیریت اجرایی مایکروسافت، این شرکت به صورت گسترده در فناوریهای متن باز سرمایهگذاری کرده است. پاورشل (PowerShell)، ویژوال استودیو کد (Visual Studio Code) و موتور جاوااسکریپت مایکروسافت اج تنها بخشی از پروژههای متنباز غول دنیای فناوری هستند. مایکروسافت همچنین با همکاری کانونیکال در صدد ارایهی اوبونتو در ویندوز ۱۰ است و اخیرا نیز با خرید زامارین (Xamarin) قدم بزرگی به کمک به توسعهدهندگان جهت توسعهی اپلیکیشنهای موبایلی برداشته است.
مایکروسافت همچنین از نسخهی متن باز کنترل سیستم گیت برای توسعهی ویندوز بهره برده است. به تازگی نیز شاهد عرضهی SQL Server برای لینوکس بودیم که واکنشهای بسیار مثبتی را به همراه داشت. مایکروسافت ویژوال استودیو کد که به توسعهدهندگان امکان دیباگ وب و اپلیکیشنهای ابری را میدهد، به تازگی از محبوبیت بسیاری بین توسعهدهندگان برخوردار شده و به یکی از پرکاربردترین ادیتورهای کد تبدیل شده است.
خرید گیتهاب توسط مایکروسافت به معنای آغاز عملیات یکپارچهسازی این سرویس با ابزارهای برنامهنویسی مایکروسافت خواهد بود. در رویداد بیلد ماه گذشته، مایکروسافت قدم دیگری در یکپارچهسازی گیتهاب در ابزارهای خود برداشت و آن را در اپ سنتر (App Center) و در دسترس توسعهدهندگان قرار داد.
با وجود اقدامهای اخیر مایکروسافت، همچنان نگرانیهایی از سوی جامعهی متن باز در رابطه با خرید گیتهاب توسط غول دنیای نرمافزار وجود دارد.